Czesc,
moja opinia nt. EGL MadMax 250 jest nastepujaca:PLUSY:*wytrzymaly silnik 250cm3, podobno kupiona licencja od Hondy, jego moc ok 15KM jest jak najbardziej wystarczająca, osobiscie waze 98kg i mam 185cm wzrostu, rozpedza pojazd do 80-85km/h
*mocna rama, znacznie ulepszona i wytrzymała
*wygodna pozycja na quadzie
*swietny wyglad i prezencja, wzorowany na KTMach
*ekstra dźwięk wydechu
*bardzo dobrze sprawuje się w ciezkim terenie, jazda sprawia duzo frajdy
*korzystna cena 7699zl
MINUSY:*słabe hamulce, klocki ham. i pompa hamulcowa, szczególnie tylny hamulec słaby (za male klocki i sciagacz)
*od czasu do czasu problemy z elektryką, urwana klema, wysunięty z zacisków bezpiecznik główny, obluzowany regulator napiecia
*oryginalny łańcuch wyciagnął się jak guma od majtek, a następnie po kilku regulacjach i skróceniu zerwał się
*uszkodzony wskaznik rezerwy paliwa (od początku)
*ciagle niewielkie usterki trapiace quada wymagaja nieduzych, regularnych nakladow pienieznych
*gwarancja jest tylko czysto teoretyczna, nie do wyegzekwowania jest jeden serwis pod Szczecinem i nie sadze, zebym tam wysylal quada w 2strony za 500zł
Kupując tego quada byłem swiadomy jego wad i zalet. Mam bardzo blisko, zaprzyjazniony serwis ATV i skuterów, wiec nie mam problemu z drobnymi naprawami i czesciami. Polecam ten Sprzęt ludziom, którzy maja takie zaplecze serwisowe. Ogolnie jestem zadowolony z zakupu, po usunieciu wad wieku dzieciecego quad powinien się sprawowac bez zarzutu.
Usternki ktore u mnie się pojawily: wyciagajacy się lancuch, zerwany nastepnie, kupilem nowy, ten stary sluzy jako awaryjny, pekniecia orurowania kupionego akcesoryjnie u dystrybutora (spawanie i malowanie), utrata klocka ham tylnego, wymiana pompy hamulcowej (stara się zatarla, po tym jak wylecial klocek i wylecial plyn ham), naprawa uszkodzonej klemy akumulatora, za pomoca gumy unieruchomilem takze akumulator, zeby nie latal pod siedzeniem, uszkodzony czujnik rezerwy paliwa (nic z tym nie robie, nie przeszkadza mi).
Quad jest bardzo dzielny w trudnym terenie, piachu, blocie, wodzie, na zjazdach i podjazdach.
Dosc dobrze brodzi w wodzie nawet do 30-40cm. Robi bardzo dobre wrazenie i ma dobra rame.
Importer i jednoczesnie serwis autoryzowany jest dosc asertywny i trudny we wspolpracy, bedziecie musieli liczyc na siebie.
Wolalem kupić nowego chinczyka i zmagac się na poczatku z niewielkimi awariami, niz uzywanego firmowego quada-kota w worku.
Polecam wyciagarke i plug do sniegu.
Pozdrawiam
Olbi