Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska - Forum - Zobacz temat - [250] Lyda uszczelniacze zaworowe ? czy pierścienie ?
Reklama1
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 01.11.2024 01:58

Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
[250] Lyda uszczelniacze zaworowe ? czy pierścienie ? 
Autor Wiadomość

Quad: atv111
PostWysłany: 31.05.2015 20:03 
[250] Lyda uszczelniacze zaworowe ? czy pierścienie ?
witam.

trochę męczy mnie już ten quad, ale czego można było się spodziewać po Chinach :zalamka:

wiec pokrótce kupiłem quad'a wiedziałem o nim tyle ze jest to 250 i eglmotor. jak dojechałem do domu, okazało się ze ubyło pół chłodnicy wody a olej to majonez... za telefon do gościa i tyle w temacie. nadział mnie na minę. po wymianie uszczelki pod głowicą, i naprawie pompy wody( wirnik się ukręcił na gwincie i nie pompował wody, żałuję że wtedy nie zrobiłem większego remontu) silnik pracował ładnie równiutko, no nie miałem zastrzeżeń.

ostatnio wyregulowałem zawory troszkę usprawniłem wylot spalin, i dziś jak przez dłuższą chwilę, jechałem z maksymalna prędkością ( zazwyczaj staram się tego uniknąć) zauważyłem ze pluje olejem z rury wycieka na łączeniu z tłumikiem.

poczytałem trochę tematów, ale nic nie mogłem dopasować do moich objawów. proszę o podpowiedz, jak zdiagnozować że są to uszczelniacze zaworowe ? dodam ze dziś zauważyłem ze na lekko zaciągniętym ssaniu (silnik rozgrzany) pracuje na wyższych obrotach niż bez ssania. do tej pory zaciąganie ssania zakłócało pracę silnika.

nie wiem czy to coś pomoże, ale gdy odkręcę wlew oleju, to strasznie dmucha z niego i pluje olejem, nie wiem czy to normalne.

nie zauważyłem jakiegoś spadku mocy. ani pobierania oleju, bo stało się to dziś.

mam nadzieje ze jasno opisałem temat, z góry dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam

Quad: Bashan 250
PostWysłany: 31.05.2015 20:59 
Re: [250] Lyda uszczelniacze zaworowe ? czy pierścienie ?
Do wymiany : tłok,pierścienie i uszczelniacze zaworowe.
Sprawdź jeszcze czy cylinder nie ma rys.

Quad: atv111
PostWysłany: 01.06.2015 14:11 
z tym ze nie mam zamiaru remontować silnika znów. tyle mogłem sam stwierdzić, wymiana tłoka w chinolu mija się z celem, wysiądzie po kilku kilometrach. wiem co mówie, to nie mój pierwszy chinol

Quad: Bashan 250
PostWysłany: 01.06.2015 14:43 
Jak dobrze dotrzesz dobrze silnik to silnik bez remontu przejedzie 6-7 tyś km.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości