|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Problem z regulacja sprzegła
Autor |
Wiadomość |
fkamil433
Imię: Kamil
Quad: Yamaha Kodkik 400
|
Wysłany: 09.06.2023 11:08
Problem z regulacja sprzegła
Witam. Przeszukałem już trochę internet i stwierdziłem ze napisze tamat mianowicie chodzi o to ze nie moge poradzić sobie w ustawieniem sprzegłą w moim Kodiaku 400 z roku 1998. Jak kręcę śrubą tą do regulacji to albo ciagnie cały czas do przodu albo jak minimalnie przekrece w drugą strone czyli to wgl nie chce ciągnac sprzęgło nawet po dodaniu większej ilość gazu i zastanawiam się czy możliwe że sprzęgło odśrodkowe się za wcześnie rozchyla i ciągnie a ja za bardzo wkrece regulacje na koszu sprzęgłowym to wtedy nie będzie jechać ?? I też jak wbije bieg wsteczny to dzieje się to samo . A wgl to głównym powodem rozbierania silnika był brak biegłów szybkich co okazało się ze wszyto w skrzyni wygląda na dobre ale przy okazi wpadł nowa korba wału szlif cylindra i teraz nie moge sobie poradzic z tym sprzegłem A biegi szybkie wróciły .. trochę to może mało zrozumile napisałem ale może cos panowie pomozecie i doradzicie czy kupić to sprzegło odsrdkowe nowe czy może nie ma potrzeby
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|
|
|