Re: Opony Pitbull.
VEEGO napisał(a):
możesz zmierzyć głębokość bieżnika?
Przód max 24mm
tył max 27mm
Niby w Rocker i Growler są głębsze.
-- dodano 07.04.2017 19:55 --maniek1 napisał(a):
Ciekawy jestem wrażeń bo to kawał koła.
Ja też jestem ciekaw. W sobotę mały test. Wielkość tych opon, to jak inne w tym rozmiarze tylko waga. Od fabrycznych tył waży ok.10kg a przód ok.9kg więcej. Oczywiście dochodzi jeszcze cięższa felga ok. 1,5 -2kg.
Guma bieżnika jest twarda w porównaniu do BH2.0 i to dużo. Ta opona robi wrażenie, mam nadzieję, że z jazdy na nich też będę pod wrażeniem.
-- dodano 30.04.2017 12:16 --Wrażenie po 62 milach. Jazda w różnym terenie:
Góry i szuter teren kamienisty, małe, duże i ostre kamienie. Jazda nie do porównania do wcześniejszych opon. Bardzo stabilna jazda, zero jakichkolwiek uszkodzeń ramy czy felg. Quad dosłownie mknął po tych górskich drogach duży komfort, quad był dosłownie przylepiony do drogi.
Błoto średniej głębokości, tutaj było czuć wagę, jak po wjechaniu on osiadał na dnie ale dodanie więcej gazu i wychodził bez problemu. Zdecydowanie więcej gazu w porównaniu do starych opon.
Są to opony ciężkie, polecam zdecydowanie do jazdy w górskim i ciężkim leśnym terenie. Polecam je osobom, które lubią zdecydowanie bardziej techniczną jazdę. Moim zdaniem nie nadają się do długiej jazdy po asfalcie i szybkiej sportowej. Moc silnika minimum 800cm, ale to też w zależności od rozmiaru opony. Felgi zdecydowanie 12 a nie 14.
Polecam je rolnikom, ich trakcja zastąpi pługa, robią niezłą orkę za sobą.
P.S. nie bójcie się zakładać dużych opon na swoje maszyny, to dopiero jest off road.
https://www.youtube.com/results?search_query=pinespsm