Witam od pół roku jestem posiadaczem Hondy rancher 450 przyszła pora na wymianę opon chciałem kopic prosty fajny zestaw na allegro 12 calowy ale zonk tylna felga jest 11 calowa a szczerze powiem to nie ma za dużego wyboru takich opon pytanie jest takie czy jak bym kupił felgi 12 na tył i do tego komplet opon 12 czy będzie to wszystko działać jak to dopasować? morzę ktoś już coś takiego przerabiał ?
wymień felgi na 12'' i po problemie , pamiętaj ,że jeśli tył masz na sztywnej belce to na 99% będziesz miął inny offset niż z przodu , ja w np. brucie z przodu miąłem 5+2 a z tyłu 2+5 , czyli koła z tyłu bardziej wystawały poza obrys quada - chyba ,że wejdą ci z tym samym offsetem i o nic nie będą tarły, ale wątpię w to . Jak dla mnie musisz kupić felgi 12'' szerokość 7 do tego offset 5+2 na przód a na tył 12'' szerokość 8 do tego offset 2+5 i będzie po problemie nie jestem pewien jak masz w racherku ale na 95% rozstaw śrub będzie 4x110 czyli standardowe takie jak wchodzą do większości quadów japońskich marek .
Ostatnio zmieniony przez jarecki13, 19.04.2018 15:35, edytowano w sumie 1 raz
astiolek
Wysłany: 19.04.2018 15:59
Re: Honda Rancher 450
Nie zapomnij pochwalić się efektami.. Bo kolega dobrze radzi więc pewnie pójdziesz tą drogą.
pewnie ,że da i zyskasz lepszą trakcję w miękkim terenie , zawsze możesz kupić zille 25'' + czyli wysokość klocka jak w 26'' o ile jeszcze są gdzieś w sprzedaży , jak nie lubisz błota i miękkiego terenu to all trak 25 lub cst abuzz 25 ogarną sprawę a jak chcesz coś na lata to bh1 25'' tylko ta opona jest dość ciężka ale za to pancerna i mega wytrzymała
marcinwasilewski
Wysłany: 28.03.2019 19:21
Re: Honda Rancher 450
Apropo hond, czy jako auto też byście je kupili? Ostatnio na stronie, chyba lumotors.pl. Widziałem chyba nawet fajną hondkę cr-v, czy warto iść w nie?
jarekstryszawa
Quad: Honda TRX420 FE BIG BEAR 400 CC
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum